Realigro.gr είναι η πρώτη παγκόσμια μηχανή αναζήτησης κτηματομεσιτικών όπου μπορείς να βρεις καταχωρήσεις κατοικιών προς πώληση Λίβανος

Ακίνητα προς πώληση στο Λίβανο

Ο Λίβανος είναι μια κατάσταση της Εγγύς Ανατολής που αντιμετωπίζει τον ανατολικό τομέα της Μεσογείου. Ο Λίβανος συνορεύει βόρεια και ανατολικά με τη Συρία και νότια με το Ισραήλ. Στα δυτικά έχει θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η περιοχή του Λιβάνου είναι 10,452 km². Η πρωτεύουσα είναι η Βηρυτός.

Η ζήτηση για πώληση ακινήτων στον Λίβανο μπορεί να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες: ξένους επενδυτές, Λιβανέζους ομογενείς που κατοικούν στον Κόλπο και σε ολόκληρη την Αφρική και τοπικά.

Η ξένη ζήτηση ακινήτων προς πώληση στο Λίβανο μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με επενδύσεις από πλούσιους επιχειρηματίες με έδρα τον Κόλπο σχεδόν ανύπαρκτες σήμερα. Ο λόγος είναι το μακροοικονομικό και πολιτικό τοπίο της χώρας.

Το μακροοικονομικό περιβάλλον του Λιβάνου είναι 136ο από τα 138, ενώ η απλότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανέρχεται σε 133 από τα 190. Εν τω μεταξύ, το δημοσιονομικό έλλειμμα του ανήλθε σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, που αντιστοιχεί στο 11% του ΑΕΠ, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει αργά τις μεταρρυθμίσεις . Η πολιτική αναταραχή στον Λίβανο είναι επίσης ένα άλλο εμπόδιο, με την κρίση προσφύγων της Συρίας που ασκεί πίεση στις αναιμικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας και στις καταρρέουσες υποδομές.

Πώς βρέθηκε ο Λίβανος σε αυτήν την κατάσταση; Κατηγορείται για την κακοδιαχείριση της κρίσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η τρομερή αγορά ακινήτων, με προγραμματιστές που προσπαθούν να βρουν αγοραστές ακινήτων προς πώληση στο Λίβανο, δόθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια για επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια έως 800 εκατομμύρια λίβρες για ένα μόνο διαμέρισμα, με σημαντικό μερίδιο να διανέμεται σε πλούσιους ανθρώπους που δεν χρειάζεστε αυτήν τη βοήθεια, αφήνοντας ελάχιστα χρήματα για τα άτομα που πραγματικά χρειάζονταν.

Μεταξύ των κύριων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου είναι η σταθερότητα του τομέα των ακινήτων και των κατοικιών, με ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τη δυνατότητα αποφυγής της κατάρρευσης των τιμών και της επιβίωσης μεταξύ των σημερινών βασικών θεμάτων της αγοράς.

Χάρτης, πορεία των τιμών και στατιστικά στοιχεία

Σχετικές ακινήτων

Cod. 38139

Πώληση Διαμέρισμα με 4 δώματια, Λίβανος, Beirut, Aaramoun, per mail

165,125.50EUR
Πώληση
Διαμέρισμα με 4 δώματια

155 m²
Με αυτόν τον τρόπο πωλούν ένα γενναιόδωρο διαμέρισμα με 4 δωμάτια στο Aaramoun. Το διαμέρισμα απέχει 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Βηρυτού και π...
πωλείται εξυπηρετούμενη γη calame 2000m ² που μπορεί να κατασκευαστεί στο βουνό στο κέντρο του bakaata, Elshouf Λίβανος. 40 λεπτά από τη Βηρυτό.
Cod. 37349

Πώληση Οικόπεδο, Λίβανος, Beirut, Batroun, Batroun

290,000.00EUR
Πώληση
Οικόπεδο

4500 m²
Οικόπεδο 4500 τ.μ. με νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και δρόμο πρόσβασης, προς πώληση στο δήμο του Μαρμαμά, περιοχή Batroun. 20 λεπτά από την ακτή, 20 λεπτά α...
Διαμέρισμα όπου υπάρχουν μόνο οι ιδιοκτήτες της οικογένειας.
Cod. 36097

Πώληση Διαμέρισμα με 4 δώματια, Λίβανος, Beirut, Beirut, Ancienne route de Mtayleb

198,150.59EUR
Πώληση
Διαμέρισμα με 4 δώματια

180 m²
Βρίσκεται στις καλύτερες ασφαλείς περιοχές της Βηρυτού, μεταξύ Rabieh και Mtayleb, μια δημοφιλής περιοχή, 800 μέτρα από την παραλία, όσο ψηλά. Κήπος,...
Cod. 34384

Πώληση Οικόπεδο, Λίβανος, Beirut, JAl el dib, JAl el dib

Reserved negotiation
Πώληση
Οικόπεδο

1000 m²
Πωλεί οικόπεδο 1000μ2 στο κέντρο της Jal el DIB.
Cod. 33370

Πώληση Διαμέρισμα με 4 δώματια, Λίβανος, Beirut, Beirut, Dekwaneh- Al Hayek

155,217.97EUR
Πώληση
Διαμέρισμα με 4 δώματια

115 m²
Ζεστό πρόσφατα ανακαινισμένο και επιπλωμένο διαμέρισμα. Ισχύει επίσης για γραφεία ή κλινικές. Κεντρική τοποθεσία. 3 λεπτά με τα πόδια από το Πανεπι...
Cod. 33002

Πώληση Διαμέρισμα με πάνω από 5 δωμάτια, Λίβανος, Beirut, Beirut, Rue Baroudi, Furn El Hayek,Achrafie,Beyrouth

536,657.86EUR
Πώληση
Διαμέρισμα με πάνω από 5 δωμάτια

240 m²
Ανακαινισμένο διαμέρισμα προς πώληση στη Βηρυτό Furn el Hayek, Ashrafieh, κοντά στο CBA 240m2, 6ος όροφος. 3 υπνοδωματίων με υπνοδωμάτιο, 2 πλήρη μπ...
1 / 4
Χάρτης, πορεία των τιμών και στατιστικά στοιχεία
 
 
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Προτιμήσεις

    Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

    Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
BB